KÖZLEMÉNY!
Írta: nnorbert - Dátum: Március 13 2020 12:27:11

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése miatt iskolánkban a következő megelőző intézkedéseket tettem:

A kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedéseink, hogy minden iskolai programot, ünnepséget lemondunk a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében...


Teljes hír

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése miatt iskolánkban a következő megelőző intézkedéseket tettem:

A kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedéseink, hogy minden iskolai programot, ünnepséget lemondunk a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében.

A március 15-i emlékműsor elmaradt. A tervezett úszásoktatás, színházlátogatások, a hit és erkölcstan tájékoztatója, valamint a leendő 1. osztályosok számára tervezett nyílt nap elmarad.

Mivel a vírus nagyon gyorsan terjed zárt közösségekben, ezért a következők betartásával  megelőzhetjük:

  1. A személyi higiéniára fokozottan kell figyelnünk.

Iskolába érkezéskor alkoholos kézfertőtlenítőt biztosítunk, melynek használata kötelező!

A fertőzés megelőzésének legfontosabb módja a gyakori, alapos szappanos kézmosás.

A tanulóinkat folyamatosan tanítjuk meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, a használt zsebkendőt ki kell dobni, majd kezet kell mosni.

 A vizes egységekben a kézmosás és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítjuk, a gyermekek ezek használatát tanító, tanár ellenőrzésével végzik.

Minden teremben, mosdóban biztosítjuk a folyékony szappant. Csak papír kéztörlőbe törölhetik meg a kezüket.

Felhívtuk figyelmüket, hogy kerülni kell a kézfogást és puszit.

Gyakran szellőztetjük a termeket.

A technikai dolgozók napjában többször is fertőtlenítik az ajtókilincseket, korlátokat, villanykapcsolókat.

Továbbá kérem:

Aki megteheti lássa el mindennap gyermekét kézfertőtlenítővel.

Náthás, köhögős, lázas beteg gyermeket a szülők ne küldjék iskolába!

Az a gyermek aki külföldről érkezik vagy külföldről érkező családtaggal egy háztartásban  él, annak szülője köteles telefonon mihamarabb jelezni  a háziorvosának és az iskolának.

A szülők csak a kapuig kísérjék és ott várják meg gyermekeiket!

A fentiek betartása és betartatása mindannyiunk közös érdeke!

  1. Minden iskolabezárással kapcsolatos intézkedés csakis kormányzati szinten dől el, és csak akkor, attól válik hivatalossá és kötelezővé, hogy az igazgató személyesen vagy az osztályfőnökökön keresztül azt közli a közösséggel.
  2. Az intézkedéseinkkel kapcsolatban rendszeres tájékoztatókat a Kréta naplóban tesszük a diákok és szülők számára elérhetővé.

Köszönöm együttműködésüket!

Kárpáthegyi Józsefné
igazgató