Oldal betöltése ...


TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00041
Veszélyhelyzeti polgármesteri döntések
TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00007
Önkormányzati Hivatali Portál
Magyar Falu Program
Fotók
Faluház facebook
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Iskola

KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA
Baracska, Templom u.19.

Tel.: 06-22/454-004, 06-22/580-003

Az iskola honlapja a http://iskola.baracska.hu oldalon érhetõ el.

régi épület

Az iskola muzeális jellegû épülete, benne a tornaszobával

 

Intézményünk a település egyetlen iskolája. 198 tanulóval 8 évfolyamon dolgozunk.


A tárgyi feltételeinket folyamatosan bõvítjük:

  • Informatikatermünkben 8 gépen dolgozhatunk egyszerre. Tanulóink ismerik, és használják az internet adta lehetõségeket.
  • Hordozható, modern, nagy fényerejû írásvetítõnk van, amelyhez a szemléltetõ anyagok egy részét magunk is el tudjuk készíteni.
  • Testnevelés órákon egyelõre egy tornaszoba áll a rendelkezésünkre (2008 – ra épül fel az új, modern tornatermünk). Tanulóink igazából a természetben tartott órákat élvezik. Ilyenkor egy gesztenyefákkal körülvett, parkosított területen levõ tornapályát használhatnak.
  • Udvarunk tágas, fákkal, bokrokkal, virágokkal díszített.


Tantestületünk folyamatosan bõvíti ismereteit. Szakos ellátottságunk 100%-os. Tudatában vagyunk annak, hogy a mai felgyorsult világban az ismeretek átadásának módja megváltozott. A mai gyerekek számára többet jelent a vizuális tapasztalat, mint a tankönyvbõl, tanári elbeszélésbõl hallott puszta szó. Erre építve gyakran szervezünk különbözõ tanulmányi kirándulásokat, foglalkozásokat, versenyeket, melyek során a gyerekek észrevétlenül sajátítják el az ismereteket.

az iskola fõépülete
Az iskola fõépülete, ill. a kép jobb oldalán az új épület

Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra és felzárkóztatásra. A német nyelv oktatása kis létszámú csoportokban folyik. A csoportok kialakításakor figyelembe vesszük a tanulók képességeit, terveit. Szakköri keretek között lehetõségük van az angol nyelv tanulására. Hetedik, nyolcadik osztályban a matematikát is bontott osztályokban tanítjuk. A gimnáziumban, szakközépiskolában továbbtanulók heti öt órában, a választott intézménytípus követelményeinek megfelelõen dolgozzák fel a tananyagot. Magyar nyelv és irodalom ismereteiket középiskolai elõkészítõkön csiszolhatják a felvételi vizsgák elõtt.
A tanulási nehézségekkel küzdõ tanulókkal külön foglalkozunk. Kollégáink folyamatosan továbbképzik magukat, így egyre több tanulóval foglalkozhat szakember.

Az iskola munkáját segíti az 1996-ban létrejött Baracskai Gyernekekért Együtt Alapítvány (adószám: 18485990-1-07), amelynek elsõdleges céljai a felzárkóztatás, a tehetséggondozás, valamint a tanulmányi és szabadidõs feltételek javítása.


Copyright © 2011 Baracska Község Önkormányzata
Honlappal kapcsolatos észrevételeiket várjuk az info@baracska.hu címen