Oldal betöltése ...


Veszélyhelyzeti polgármesteri döntések
TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00007
TOP-3.2.1-es projekt
Önkormányzati Hivatali Portál
Magyar Falu Program
Fotók
Faluház facebook
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Óvoda
Baracskai Bóbita óvoda bemutatása
 
Óvodánk a Váli völgyben a 70-es számú főút mentén, a Velencei –tó közelében 2700 fős településen található. Önkormányzat által fenntartott, részben önállóan gazdálkodó négy csoportos óvoda. 1950-ben alapították, de jelenlegi formáját 2018-ban kapta.
 
 
 
Az óvodába érkező gyermekekben tükröződik a község lakosságának sokszínű rétegződése. Budapest közelsége megváltoztatta az itt élő emberek életét. A megváltozott körülmények befolyásolják a gyermekek fejlődését. Pl: A természettől való elszakadás, technikai fejlődés, család szerkezetének megváltozása, túl sok és nem a gyerek életkorához rendelt élmények, technikai fejlődéssel járó előnyök és hátrányok, megélhetési szociális problémák. Ezek ismeretében egy élmény gazdag óvodát igyekszünk kialakítani, ahol a gyermeket körülvevő személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó.
Megítélésünk szerint az intézményes nevelés (így az óvoda is) alapvető feladata a kultúra átadása- közvetítése az életkori sajátosságokhoz optimálisan illeszkedő nevelési módszerekkel oly módon, hogy abban az örök emberi értékek saját nemzeti kultúránk színeivel gazdagodjanak.
Nevelési céljaink meghatározásánál abból indulunk ki, hogy a prevencióra (megelőzésre), a korai fejlődés tudatos támogatására szükség van.
Feladatunk az optimális környezeti feltételek (szociális, tárgyi) megtervezése, megszervezése. Nevelési céljaink megvalósításában alapvetően támaszkodunk az óvodás gyerekek természetes megnyilvánulási formáira, a mozgásra és a játékra.
 
 
 
Munkánk tervezésekor az egyes gyermek érési üteméhez, fejlettségi szintjéhez igazodunk.
Óvodánk nevelőtestületének célja a gyermeki személyiség kibontakoztatása, melyet a tevékenységek kölcsönös egymásra hatása, tudatos fejlesztése segít elő.
Fontosnak tartjuk az egészséges harmonikus személyiségfejlesztést, a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, szociális érettség kialakítását. Az iskolai potenciális tanulási zavarok megelőzését az óvodai nevelés feltételeinek sajátos megszervezésével igyekszünk megvalósítani.
 
 
 
Óvodánk 2018. évben elnyerte a Zöld óvoda címet:
 
 
Gyermekképünk 
 • Szeretnénk olyan harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog gyermekeket nevelni, akik képesek rácsodálkozni a környező világra, és ez által képesek aktív megismerőivé válni.
 • Arra törekszünk, hogy nevelésünk által gyermekeink az óvodáskor végére rendelkezzenek azon kompetenciákkal, amelyek alkalmassá teszik őket az iskolai tanulás megkezdésére.
 • Megalapozzuk azokat a szokásokat, amelyek segítik őket a felnőttek világában való eligazodásban.
 
Óvodaképünk
 • A mi intézményünk Arany János szavaival élve „kirepítő fészek” kíván lenni, mely kíséri a gyermeket a családtól a közösségbe való beépülésbe.
 • Szakmailag önálló intézmény, a családi nevelés kiegészítője, a gyermek harmadik évétől az iskolába lépésig. 
 • Biztosítja az óvodáskorú gyermek fejlődésének és nevelésének optimális feltételeit.

 

 
Az intézmény hivatalos adatai:
 • Neve: Baracskai Bóbita Óvoda
 • Székhelye: 2471 Baracska, Kossuth út 30.
 • OM száma: 200906
 • Felügyeleti szerve: Baracska Község Önkormányzata
 
 
Hagyományok, ünnepek, rendezvények
 
 1. Az óvodai hagyományainkkal, ünnepeinkkel, rendezvényeinkkel, jeles napjainkkal a gyermek egyéni örömén túl, célunk a közös élmény erősítése is.
 2. Lebonyolításuk előre tervezett, jól szervezett, átgondolt a nevelőtestületek közös értékrendjén alapuló.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT TALÁL:

ovoda.baracska.hu


Copyright © 2011 Baracska Község Önkormányzata
Honlappal kapcsolatos észrevételeiket várjuk az info@baracska.hu címen